VANLIGA FRÅGOR OM BOTULINUM TOXIN

Q.      Botulinum Toxin är ett gift. Varför används det i skönhetssyfte?

“Botox” är ett muskelavslappnande medel som används, i lämpliga doser, för att behandla ett antal olika tillstånd i kroppen. Det innehåller den aktiva substansen botulinumtoxin typ A och injiceras i antingen muskler, urinblåsans vägg eller djupt in i huden.

Q.      När ser jag resultat efter en behandling?

Reaultat efter behandling med Botulinum Toxin kommer smygande, bäst effekt efter 14 dagar. Om käkmuskeln behandlats kan det ta upp till 4 veckor innan fullt resultat fås.

Q.      Hur länge varar resultatet?

Resultatet varar i upp till 4 månader. Ju fler behandlingar som görs desto längre varar resultatet efter varje behandling.

Q.      Kan personer som är gravida eller ammar behandlas med Botulinum Toxin?

Personer som är gravida eller ammar ska INTE behandlas med varken Botulinum Toxin eller filler pga brist på forskning.

Q.      Kan jag träna efter behandling?

Avvakta helst 2 dagar med fysisk aktivitet.

Q.      Kan jag gå till jobbet efter behandling?

Det går bra att gå till jobbet direkt efter behandling. Ibland kan behandlingsområdet vara rött men rodnaden lägger sig ganska snabbt.

Q.      Är det vanligt med blåmärken?

Det finns alltid en risk för blåmärken.

Q.      Kan jag sminka på behandlingsområdet?

Avvakta helst minst 4 timmar med att sminka över behandlingsområdet då det tar tid för huden att läka.

“KÄKBOTOX”

Masseter muskeln (som är en tugg muskel på varsin sida om käken) är förstärkt hos vissa människor och skapar en kvadratisk form av ansiktet. “Käkbotox” är en specialiserad behandling för att minska bredden på käken och nedre delen av ansiktet och ge det en mer slimmad och oval form.

Tekniken möjliggör förändring av ansiktets form och kontur snabbt och enkelt utan vare sig skalpell, smärta eller svullnad.

Vi placerar 4-5 relativt smärtfria injektioner med utspädd botulinum toxin i masseter muskeln på varsin sida av käken. Under de kommande 4-6 veckorna reduceras storleken på muskeln och därmed bredden på nedre delen av ansiktet.

Resultatet varar runt 4-6 månader och behöver repeteras med längre mellanrum för varje behandling.

SVETTBEHANDLING

Hyperhidros (överdriven svettning) är ett vanligt problem som påverkar armhålor, händer och fötter vilket kan leda till oro och ångest. Människan har upp till 4 miljoner svettkörtlar fördelade över kroppen och vissa är mer överaktiva än andra.

Botulinum toxin injektioner kan hjälpa till att lindra svettningsproblem i armhålor genom att blockera nervkontrollen mot svettning. Det är ofta känt som ”det tysta handikappet” och många människor lever med det utan vetskapen om att det finns hjälp att få.

Behandlingen är speciellt populär under sommar månaderna och mycket effektiv med hög tillfredställelse och livsförändrande resultat!

Utspädda botulinum toxin injektioner placeras ytligt strax under huden i varje armhåla. Behandlingen är relativt smärtfri och extremt effektiv med resultat som verkar inom 48 timmar och kan hålla mellan 4-8 månader.

INDEX BEHANDLING

BOTULINUM TOXIN AKA “BOTOX”

“Botox” är ett muskelavslappnande medel som används för att behandla ett antal olika tillstånd i kroppen. Det innehåller den aktiva substansen botulinumtoxin typ A och injiceras i antingen muskler, urinblåsans vägg eller djupt in i huden.

Det verkar genom att delvis blockera nervimpulser i de muskler som injicerats och minskar kraftiga sammandragningar av dessa muskler.

När det injiceras i huden, påverkar “Botox” svettkörtlarna så att svettproduktionen minskar.

Text hämtad från www.Fass.se

Inför varje injektionsbehandling smörjs behandlingsområdet generöst med bedövningssalva för att minska obehag.