Lotus Diodlaser+

 • Smärtfri behandling

 • Synliga resultat redan efter 1-2 behandlingen (individuellt)

 • Det går att behandlas även under sommaren (viktigt med SPF)

 • Få silkeslen hud efter avslutad kur

Den senaste generationens halvledarteknik VCSEL gör nu att diodlasern kan utföra snabbare, säkrare och mer komfortabla behandlingar än vad som tidigare varit möjligt. Det är alltså en smärtfri behandling.

Ca 6-10 behandlingar krävs (ibland mindre ibland mera) var 4-5 vecka. Behandlingsområdet måste vara rakat ungefär 1-24h innan behandling.

Det fantastiska med Lotus Diodlaser + är att ALLA hudtyper och hudfärger kan behandlas. Före en laserbehandling görs ett litet plocktest på håret för att se om håret har pigment och är behandlingsbart.

Laserbehandling med Lotus Diodlaser + under sommar är inga problem. De första 24h efter behandling får behandlingsområde inte utsättas för direkt solljus. Viktigt med SPF 50 under hela behandlingstiden på de områden som behandlas med laser.

Vid sjukdom behöver du rådfråga med din behandlande läkare innan behandling.

Vad är skillnaden mellan Diodlaser och IPL?

Det finns idag lång och väldokumenterad erfarenhet av att ta bort oönskad hårväxt med hjälp av diodlaser vilket ger en betydligt bättre effekt än de med traditionella IPL systemen. Skillnaden mellan IPL och Diodlaser är att diodlaser har exakt rätt pulslängd och arbetar enbart med hjälp av den våglängd som är optimerad för så effektiv hårborttagning som möjligt. Det gör Diodlaser till en mycket kraftfull och effektiv behandlingsmetod för att ta bort hår på längre sikt.

Hur kan laser ta bort hår permanent?

Inuti ditt hår finns melanin. Håret innehåller olika mängd melanin vilket skapar dess färg. Färgen drar till sig laserljuset och då skapas värme. När och hårsäcken blir tillräckligt varma skadas hårsäcken och kan då inte längre producera nytt hår.

OBS! Håret försvinner för alltid i de hårsäckar som blivit behandlade (skjutna) med laser. Om du av olika skäl börjar producera nya hårsäckar om ex 10 år i eller runt det behandlade området finns det inget vi kan påverka.

När är en behandling med Diodlaser lämplig?

 • För borttagning av oönskad hårväxt i ansikte eller på resterande kroppen.
 • Laser behandlar INTE strån utan pigment, alltså gråa eller vita strån.
 • Ju grövre och mörkare hår på ljus hud, desto bättre och snabbare resultat. Detta beror på att ju mer pigment det finns i hårstrået desto lättare och effektivare leds laserstrålen ned i hårsäcken.

Vad händer under hårborttagningssprocessen?

För permanent hårborttagning krävs det en serie av upprepade behandlingar för att uppnå ett optimalt resultat. Allt hår på vår kropp har tre olika faser. Växt- avstötnings samt vilofas och varje hårstrå har sitt eget liv. Om det inte vore så, så skulle vi vara väldigt håriga under vissa perioder och hårlösa andra.

När det gäller hårborttagning så kan vi bara ta bort håret som är i en växtfas. Det är då håret har kontakt med hårsäcken där proteinet och stamcellerna finns som vi ska förstöra. När håret är i avstötningsfasen finns ingen kontakt med hårsäcken som är på väg in i vilofasen. Vilofasen varierar dessutom på vår kropp. I ansiktet är det bara några veckor, medan vilofasen för ben kan vara flera månader.

Hur går hårborttagningen till?

Det hår som ska tas bort måste rakas 1-24 timmar innan behandling. Det är viktigt att inte vaxa, plocka eller bleka håret på 6 veckor innan behandling.  Detta då lasern endast har en möjlighet att påverka de hårsäckar som innehåller pigmenterade hårstrån. Hur lång tid behandlingen tas beror på hur stort område som ska behandlas. Ett mindre område tar endast några få minuter, som t.ex. armhålor.

Antalet behandlingar som behövs varierar beroende på var på kroppen behandlingen ska utföras, och vilket hår- samt hudtyp du har. Vanligtvis krävs 6-10 behandlingar för att nå ett fullgott resultat och det ska helst gå ca 3-5 veckor mellan behandlingstillfällena. Det får max gå 6 veckor till nästa behandling om kunden av olika själ inte kan hålla behandlingsintervallen.

Vad händer efter behandlingen?

Efter laserbehandlingen uppstår vanligtvis en lätt rodnad eller svullnad som försvinner av sig självt inom något dygn. I något enstaka fall kan en brännblåsa bildas som läker ut inom en vecka. I mycket sällsynta fall kan det leda till en liten pigmentering eller ett ärr.

Det är viktigt att skydda det behandlade området från solexponering, framförallt de närmaste veckorna före eller efter en behandling. Undvik också intensiv träning som orsakar svettning och bastubad de första 48 timmarna. Måste du sola efter behandling bör du vänta 48 timmar och därefter använda solskyddsfaktor 50+.

Gör hårborttagning med Lotus Diodlaser+ ont? Jag har behandlats med andra diodlasermaskiner och besvärats av kraftig smärta.

Laserpulserna kan kännas som små stick men i övrigt är behandlingen med Lotus Diodlaser+ skonsam och inte alls smärtsam. Du ska endast känna en behaglig värme.

Vilka får inte behandlas?

Du får inte behandlas med Lotus diodlaser om du har/är:

 • Blödarsjuka
 • Benägenhet för Keloid ärr.
 • Allergi mot rostfritt stål.
 • Har metaller i kroppen.
 • Svårinställd diabetes (du måste ha ett stabilt blodsocker).
 • Roaccutan behandling de senaste 3 månaderna.
 • Svår Dermatit (inflammation i hud).
 • Pågående infektion i hud t.ex. Herpes.
 • Strålbehandling eller laserbehandling i området senaste året.
 • Gravid eller ammar.
 • Solbränd hud.

Jag har en tatuering, kan man behandla tatuerade områden?

Tatueringarna kan tappa färg. Om du inte bryr dig om att tatueringen tappar färg kan vi behandla det området med svag värme.