VANLIGA FRÅGOR OM HYALURONSYRA

Sida under uppbyggnad.

Mer info kommer snart.

HAKA

HAKA

Filler kan användas i hakan för att skapa kontur, längd och förbättra sidoprofilen om man har en “svag” haka genom att placera fillern så att hakan skjuts fram. Filler i haka kan skapa en dramatisk förändring och balans i ansiktet och även ge intrycket av en mer markerad käke, mindre näsa och mer skarpa drag beroende på var produkten placeras.

Filler injiceras med nål i olika punkter i hakan, beroende på klientens önskan och behov. Eftersom medlet är ganska fast kan det ge struktur och form i hela käken med minimala bieffekter och långvarigt resultat.

Filler i hakan är oftast kombinerat med käkfiller och formning av kindben för att naturligt skapa lyft, kontur och skarpa drag i hela ansiktet. Vid balansering av sidoprofilen kombineras behandlingen med näskorrigering.

Ibland kan det behövas fler antal sprutor för önskad effekt/balanserat resultat.

KINDER

Behandling i kinder med filler utförs på grund av två olika orsaker.

1. För att återställa volym i “platta” kinder och återskapa en ungdomlig look.

2. För att forma kindben genom att skulptrera fram skarpa ansiktskonturer.

Behandling med filler i kinder kan även bidra till ett lyft i nedre delen av ansiktet.

Filler av hög densitet placeras med nål ovanför kindbenet för att definiera den naturliga kinbensstrukturen. Behandlingen är snabb och resultaten är omedelbara.

Ibland kan det behövas fler antal sprutor för önskad effekt/balanserat resultat.

KÄKE

Med ökad ålder börjar ansiktet förlora volym vilket kan resultera i att huden runt käken förlorar elasticitet och börjar hänga. Filler i käklinjen kan lyfta huden och skapa ett ungdomligt utseende. I yngre patienter kan filler i käken ge en skulpterad och skarp kontur till hela nedre delen av ansiktet.

Behandlingen i kombination med hakfiller och formning av kindben ger ett fantastiskt resultat, med effekten av ett ansiktslyft och skarpa ansiktskonturer.

Filler av hög densitet placeras relativt smärtfritt i käklinjen med en trubbig kanyl med minimala bieffekter. Oftast behövs 2-4 ml av filler till hela käken för att skapa en skarp kontur och för att lyfta huden.

Ibland kan det behövas fler antal sprutor för önskad effekt/balanserat resultat.

LÄPPAR

Vissa människor har välsignats med genetiskt fylliga läppar. Men alla har inte den “lyxen”. Vissa föds med naturligt tunna/små läppar och andra förlorar volymen i läpparna med åldern (vi förlorar 50% av vår läppvolym vid 50 års ålder).

Lyckligtvis är behandling med läppfillers ett alternativ för de som vill addera volym, fuktighet och definition i läpparna och återbringa ungdomliga fyllighet. Filler i läppar är en av de mest populära och eftertraktade behandlingarna inom skönhetsvärlden, mycket på grund av kändisar som Angelina Jolie och Kylie Jenner.

Läpparna förbereds innan behandling med bedövningssalva för maximal komfort. Läppområdet injiceras sedan med en mjuk filler för att ge fyllighet, släta ut “rynkiga” läppar och för att markera amorsbågen (V-formade toppen på överläppen).

Få dina SQIN signature lips redan idag!

MARIONETTLINJER

Marionettlinjer eller “sura mungipor” är långa vertikala rynkor som går från hörnen av läpparna till hakan och ger ett surt/bekymrat intryck. På grund av förlorad ansiktsvolym kan mungiporna peka nedåt så att ansiktet får ett dystert eller ledset utseende.

Filler används för att återge volym i området, lyfta mungiporna och vända dem till ett leende istället.

Hudfiller injiceras på varsin sida av mungiporna och under läppen i tunna streck med en liten nål. Detta för att återskapa volym och lyft av läppkanterna som ger ett mer upplivat och leende intryck.

NASOLABIALVECK

Nasolabiala vecken är djupa veck som går från vardera sida av näsan ner mot mungiporna. Dessa veck kan ge intrycket av trötthet och blir mer märkbara med tiden som en del av det naturliga åldrandet. När kinderna förlorar volym blir vecken automatiskt djupare.

Upprepat leende kan resultera i permanenta veck i området mellan näsan och mungipa. Filler i nasolabiala vecken används för att återställa volymen och för att ge ett fräscht och ungdomligt utseende.

Hudfiller av medium densitet placeras med en nål direkt i vecken för att återge ansiktet dess förlorade volym.

NÄSA

Näskorrigering och kirurgisk näsplastik (Rhinoplastik) har länge varit ett av de mest populära plastikkirurgi behandlingarna. Nu finns samma behandling tillgänglig med nya icke kirurgiska tekniker som har utvecklats för att snabbt och enkelt ändra näsans form med omedelbart resultat. Patienter slipper genomgå en svår operation med narkos, långvarig läkningsprocess och irreversibla komplikationer.

Filler i näsa är ett säkrare och exceptionellt prisvärt alternativ för de som vill korrigera näsan utan kirurgi. För balans av sidoprofilen är näskorrigering oftast kombinerad med hakfiller.

Små droppar av hudfiller injiceras i näsan med en tunn nål. Beroende på patientens önskan och behov, placeras fillern i näsryggen för att ”gömma” knölar, korrigera böjda näsor för att göra näsan rak samt lyfta nästippen. De fantastiska resultaten får oftast klienter att tappa hakan och ändrar hela ansiktsprofilen.

TEARTROUGH

Beroende på ålder, genetik och livsstil kan vissa personer lida av “mörka ringar”, insjunkna ögon och förlorad volym under ögonen. Detta kan vara väldigt besvärligt och ge intrycket av ett konstant trött och slitet utseende.

Traditionellt behandlades området med kirurgi, men nu kan behandling med filler uppnå exceptionella resultat. Genom att återskapa volym under ögonen kan “mörka ringar” förbättras och ögonen se mer utvilade och pigga ut. Observera att filler under ögon INTE tar bort pigmentförändringar. Är “mörka ringar” orsakat av pigmentförändringar bör andra behandlingsmetoder tillämpas.

Många patienter blir oroliga över denna behandling då fillern placeras nära ögonområdet. Eftersom huden under ögonen är mycket tunn och känslig placeras ett mjukt filler försiktigt med en trubbig kanyl (inte vass nål) för att reducera smärta och risken för komplikationer.

Fillern masseras varsamt för att spridas jämnt över området.

INDEX BEHANDLING

HYALURONSYRA AKA “FILLER”

Hyaluronsyra finns naturligt i våra kroppar. Ibland kan den naturliga hyaluronsyran, av olika orsaker, försvinna ur våra kroppar och lämna kvar rynkor, veck och volymförlust.

Filler, som innehåller hyaluronsyra, injiceras därför i ansiktet och fyller ut eventuella veck och volymförlust.

Filler bryts ned succesivt och kroppen tar hand om hyaluronsyran med tiden. Hållbarhet är individuellt och ibland kan flera påfyllningar behövas för ett mer hållbart resultat.

Inför varje injektionsbehandling smörjs behandlingsområdet generöst med bedövningssalva för att minska obehag.

Kontraindikationer:

Antikoagulantia (ex. waranbehandling)
autoimmuna sjukdomar
blödarsjuka
pågående herpesinfektion eller annan hudinfektion
förkylningssymtom
graviditet/amning
tidigare behandling med permanent filler

REVOLAX

Revolax, är en ny filler ute på marknaden som är biologiskt nedbrytbar, icke-djurbaserat och en tunnare gel som som har längre hållbarhet.

Revolax innehåller 0,3% lidokain för mer bekväm korrigering/förstoring av läppar.

FILLER SOM ANVÄNDS PÅ SQIN

JUVEDERM

Juvederm, är en filler som består av tjockare gel som ger mer flexibilitet i konturering och mer volymgivande.

Juvederm innehåller 0,3% lidokain för mer bekväm korrigering/förstoring av läppar.