Käklinjer

  • Skulptera din käklinje med filler

  • Behandlingen ger nedre delen av ansiktet definition

  • Framhäv dina naturliga drag

Med ökad ålder börjar ansiktet förlora volym vilket kan resultera i att huden runt käken förlorar elasticitet och börjar hänga. Filler i käklinjen kan lyfta huden och skapa ett ungdomligt utseende. I yngre patienter kan filler i käken ge en skulpterad och skarp kontur till hela nedre delen av ansiktet.

Behandlingen i kombination med hakfiller och formning av kindben ger ett fantastiskt resultat, med effekten av ett ansiktslyft och skarpa ansiktskonturer.

Filler av hög densitet placeras relativt smärtfritt i käklinjen med en trubbig kanyl med minimala bieffekter. Oftast behövs 2-4 ml av filler till hela käken för att skapa en skarp kontur och för att lyfta huden.

Ibland kan det behövas fler antal sprutor för önskad effekt/balanserat resultat.

Hur utförs behandlingen?

En mycket tjock filler injiceras med hjälp av trubbig kanyl och vass kanyl längs käklinjen för att skulptera och framhäva käklinje.

När syns resultatet?

Resultatet syns direkt efter behandling men det tar 14 dagar för att se ett slutresultat.

Vilka komplikationer/bieffekter finns det med denna behandling?

Rodnad och svullnad som försvinner inom några minuter. Det finns alltid en risk för blåmärken eller infektion efter en injektionsbehandling. Behandlingsområdet rengörs med klorhexidin både innan och efter behandling. Det finns även risk för blindhet och nekros vid behandling av filler. På SQIN gör vi extra kontroller innan filler injiceras för att vara säkra på att materialet inte injiceras i ett kärl.

Gör behandlingen ont?

Smärta är individuellt. Men just detta område brukar inte göra ont. Bedövning kan fås vid behov.

Hur ofta måste jag behandlas med filler i detta område?

Allt beror på vilket resultat du är ute efter. Vi rekommenderar att ungefär 2-4 ml filler används i käkarna för bäst resultat.

Hur länge håller resultatet?

Även hållbarhet är individuellt men resultatet brukar hålla i 1 år, ibland längre. Resultat brukar vara längre för varje behandling som görs.