Näsrynkor/Bunny lines

  • Släta ut rynkorna runt näsryggen

Näsrynkor, som också ibland kallas för “Bunny lines” är diagonala rynkor på båda sidorna om näsan, ovanför näsryggen. “Bunny lines” orsakas på grund av att musklerna runt näsan drar upp/lyfter näsan.

Dessa rynkor kan bli mer synliga när man ler eller skrattar och är inte alltid synliga när musklerna är avslappnade. Vid stigande ålder kan dessa rynkor, som alla andra rynkor, bli djupare. Som med andra behandlingsområden kan Botulinum toxin hjälpa till att släta ut dessa rynkor.

Hur utförs behandlingen?

Botulinum toxin injiceras i ett stick på vardera sida om näsans rygg, i nasalis muskeln som drar upp näsan.

När syns resultatet?

Det tar 14 dagar för att se maximal effekt.

Vilka komplikationer/bieffekter finns det med denna behandling?

Rodnad och svullnad som försvinner inom några minuter. Det finns alltid en risk för blåmärken eller infektion efter en injektionsbehandling. Behandlingsområdet rengörs med klorhexidin både innan och efter behandling.

Gör behandlingen ont?

Smärta är individuellt, de flesta vill inte ha bedövning innan behandling. Bedövning kan fås vid behov.

Hur länge håller resultatet?

Även hållbarhet är individuellt men resultatet håller i upp till 4 månader, ibland längre. Resultat brukar vara längre för varje behandling som görs.

Hur länge ska man vänta mellan behandlingarna?

Det är viktigt att inte behandla för ofta med Botulinum toxin på grund av risk för resistens, man blir då immun mot läkemedlet. En ny behandling görs efter minst 4 månader.