Panna

Filler Botox Injektioner
  • Släta ut rynkor och fina linjer i pannan

  • Förhindra att rynkorna i pannan blir djupare

Pannans rynkor formas i horisontella linjer när frontalis muskeln jobbar för att lyfta ögonbrynen. Med tiden blir linjerna djupare och ger ett stressat och trött utseende.

Det här problemet går enkelt att lösa med Botulinum toxin i frontalis muskeln för att få muskeln att slappna av, vilket resulterar i en slät panna. Behandling i detta område brukar kombineras med arga rynkan och kråksparkarna.

Hur utförs behandlingen?

Botulinum toxin injiceras i fyra stick högt upp i frontalis muskeln.

När syns resultatet?

Det tar 14 dagar för att se maximal effekt.

Vilka komplikationer/bieffekter finns det med denna behandling?

Rodnad och svullnad som försvinner inom några minuter. Ibland placeras materialet för lågt och då kan det kännas tungt i pannan och ögonbrynen. Den effekten brukar avta efter 3-4 veckor. För att undvika detta placeras läkemedlet högt i pannan och ofta i kombination med behandling av arga rynkan. Det finns alltid en risk för blåmärken eller infektion efter en injektionsbehandling. Behandlingsområdet rengörs med klorhexidin både innan och efter behandling.

Gör behandlingen ont?

Smärta är individuellt, de flesta vill inte ha bedövning innan behandling. Bedövning kan fås vid behov.

Hur länge håller resultatet?

Även hållbarhet är individuellt men resultatet håller i upp till 4 månader, ibland längre. Resultat brukar vara längre för varje behandling som görs.

Hur länge ska man vänta mellan behandlingarna?

Det är viktigt att inte behandla för ofta med Botulinum toxin på grund av risk för resistens, man blir då immun mot läkemedlet. En ny behandling görs efter minst 4 månader.