Vanliga frågor

Ingår konsultation i behandlingarna?

Det ingår alltid konsultation i behandlingarna där vi tillsammans går igenom frågor och funderingar kring bokade behandlingen, val av produkt samt förväntade resultat innan vi påbörjar behandlingen.

Är du osäker på om du vill göra en behandling kan du istället boka enbart konsultation där allt ovan diskuteras utan att behandling utförs.

Vad ska jag tänka på innan behandling?

Inför en behandling med nålar är det bra att du undviker intag av blodförtunnande läkemedel (exempelvis naproxen samt ipren), omega3 och alkohol ungefär en vecka innan behandling.

Om du behandlas med Waran, Eliquis eller Trombyl behöver du kontakta din behandlande läkare.

Kan man behandla flera behandlingsområden samtidigt?

Ring gärna till kliniken så hjälper vi dig att tänka rätt vid bokning då vissa behandlingar inte går att utföra vid samma tillfälle.

Vilka betalalternativ har ni?

Vi är en kontantfri klinik. Vi tar emot kort, swish eller Klarnabetalningar.

Kan man delbetala behandlingarna?

Det är möjligt att delbetala med klarna i samband med bokning.

När du bokar via bokadirekt kan du välja att antingen betala på plats eller betala med klarna. Skulle du vilja betala på plats i samband med bokning och sen ändra dig strax innan behandling är det inga problem. Bokadirekt skickar iväg ett mail om Klarna som betalalternativ några dagar innan behandling.

Har ni behörig personal på SQIN?

På SQIN har vi legitimerad läkare och sjuksköterska med certifikat i respektive behandling och även Cidesco-certifierad och auktoriserad hudterapeut samt sugarista. Certifikat och legitimation finns upphängda på väggarna i behandlingsrummen.

När kan jag senast avboka min tid?

Avbokning måste ske senast 24 timmar innan bokning och görs enbart via www.bokadirekt.se och avbokningskod du fått i bokningsbekräftelsen. Dessa villkor godkänner du i samband med bokning i www.bokadirekt.se.

Vad är filler/hyaluronsyra och vad används det till?

Hyaluronsyra finns naturligt i våra kroppar och ger vår hud fukt och volym. Ibland kan den naturliga hyaluronsyran, av olika orsaker, försvinna ur våra kroppar och lämna kvar rynkor, veck och volymförlust.

Filler, som innehåller hyaluronsyra, injiceras därför i ansiktet och fyller ut eventuella veck och volymförlust. Filler bryts ned successivt och kroppen tar hand om hyaluronsyran med tiden. Hållbarhet är individuellt och ibland kan flera påfyllningar behövas för ett mer hållbart resultat.

När ser jag resultat efter en behandling?

Slutresultat efter behandling med filler ses inte förrän 14 dagar efter behandling.

Hur länge varar resultatet?

Resultat är alltid individuellt och materialet försvinner successivt. Hållbarhet påverkas av bland annat ämnesomsättningen, behandlingsområde, produktval etc. Många tycker att resultatet i läpparna försvinner snabbare än exempelvis resultatet i teartrough.

När kan jag göra en påfyllning?

Tidigast påfyllning går att göra 14 dagar efter behandlingen då behandlingsområdet behöver vila 14 dagar efter en behandling. Många kommer tillbaka ungefär 1-3 månader efter första behandlingen för att fylla på. Men det finns även de som väntar i 2 år och vissa som behöver fylla på redan efter 2 veckor.

Vilka får inte behandlas?

De personer som inte får behandlas med injektioner är personer som:

Behandlas med antikoagulantia (ex. waranbehandling)

Är gravida eller ammar

Har autoimmuna sjukdomar

Har blödarsjuka

Har pågående herpesinfektion eller annan hudinfektion

Har förkylningssymtom

Har tidigare behandling med permanent filler

Kan personer som är gravida eller ammar behandlas med filler?

Personer som är gravida eller ammar ska INTE behandlas med Botulinum toxin eller filler på grund av brist på forskning.

Kan jag träna efter behandling?

Avvakta helst 2 dagar med fysisk aktivitet efter en injektionsbehandling.

Kan jag gå till jobbet efter behandling?

Det går bra att gå till jobbet direkt efter behandling. Många upplever dock att de svullnar mycket i läpparna efter behandling med filler och brukar ofta boka in behandling innan några dagars ledighet. Svullnad brukar försvinna 1-2 dagar efter behandling.

Är det vanligt med blåmärken?

Det finns alltid risk för blåmärken vid injektionsbehandlingar.

 
 

Kan jag sminka på behandlingsområdet?

Avvakta helst minst 4 timmar med att sminka över behandlingsområdet på grund av risk för infektion.

Vilka olika fillermärken använder ni?

Vi använder Restylane. Juvederm, Revolax och Stylage. Val av material diskuteras på kliniken innan behandling.

Min tidigare behandlare har sagt att jag ska massera läpparna efter behandling. Ska jag fortsätta göra det?

Du ska inte massera läpparna efter en behandling. Massagen görs på kliniken av din behandlare efter din behandling för att forma till och släta ut eventuella klumpar etc. Du ska inte göra det efter behandling hemma då materialet är som mest formbart de första dagarna efter behandlingen.

Kan man ta bort filler?

Med hjälp av motmedlet hyaluronidase kan filler lösas upp, förutsatt att materialet inte är permanent filler.

Behöver jag ta bort mitt tidigare material innan jag kommer till er?

Allt beror på hur ditt gamla material sitter i ansiktet. Många gånger går det att fylla på exempelvis läppar som är gjorda på annan klinik. Men om vi, på plats, bedömer att behandlingsområdet inte går att behandla i innan borttagning av det gamla materialet kommer vi råda dig att ta bort och börja om från början för bäst resultat.

Kan jag röka efter en läppförstoring?

Vi skulle rekommendera dig att avstå från rökning minst 4 timmar efter behandling.

Kan jag få klumpar?

Efter en fillerbehandling kan det ibland kännas lite hårt, dels av materialet men också av exempelvis blåmärken. Det tar 14 dagar för behandlingsområdet att läka, därför är det viktigt att ha is i magen och vänta ut dessa 14 dagar. Eventuella klumpar brukar försvinna under läkningsprocessen men om de inte skulle göra det i exempelvis läppar efter 14 dagar så kan du försiktigt trycka på hårdheten för att mjuka upp dom.

Vad händer om mitt resultat blir ojämnt?

Tidigast 14 dagar efter en fillerbehandling kan eventuella korrigeringar göras. Efter 14 dagar kan du maila in bilder på behandlingsområdet till SQIN för bedömning.

Inga korrigeringar görs efter förstagångsbehandlade läppar. För ett slutgiltigt resultat behövs det minst 2 behandlingar på läppar.

Är botulinum toxin säkert?

Botulinum toxin har länge används för medicinska ändamål och är ett väl beprövat, godkänt läkemedel. Det har under flera år använts inom bland annat neurologi och lokala kramp- och muskelspänningstillstånd i exempelvis ansiktets och nackens muskler.

Botulinum toxin är idag världens mest använda behandlingsmetod för borttagning av rynkor orsakade av muskelsammandragningar. Med rätt mängd och korrekt placering av läkemedlet kan vi bland annat reducera synbara linjer och rynkor.

Botulinum Toxin är ett gift. Varför används det i skönhetssyfte?

Botulinum toxin är ett muskelavslappnande medel som används, i lämpliga doser, för att behandla ett antal olika tillstånd i kroppen och injiceras i bland annat muskler, urinblåsans vägg eller djupt in i huden.

Det verkar genom att delvis blockera nervimpulser i de muskler som injicerats och minskar kraftiga sammandragningar av dessa muskler.

När ser jag resultat efter en behandling?

Resultat efter behandling med Botulinum toxin kommer smygande, bäst effekt efter 14 dagar. Om käkmuskeln behandlats kan det ta upp till 4 veckor innan fullt resultat fås.

Hur länge varar resultatet?

Resultatet varar i upp till 4 månader. Hållbarhet är dock individuellt och försvinner successivt. Ju fler behandlingar som görs brukar resultatet vara längre efter varje behandling.

Vilka får inte behandlas?

De personer som inte får behandlas med injektioner är personer som:

Behandlas med antikoagulantia (ex. waranbehandling)

Är gravida eller ammar

Har autoimmuna sjukdomar

Har blödarsjuka

Har pågående herpesinfektion eller annan hudinfektion

Har förkylningssymtom

Kan personer som är gravida eller ammar behandlas med Botulinum toxin?

Personer som är gravida eller ammar ska INTE behandlas med Botulinum toxin eller filler på grund av brist på forskning.

Kan jag träna efter behandling?

Avvakta helst 2 dagar med fysisk aktivitet efter en injektionsbehandling.

Kan jag gå till jobbet efter behandling?

Det går bra att gå till jobbet direkt efter behandling. Ibland kan behandlingsområdet vara rött men rodnaden lägger sig ganska snabbt.

Är det vanligt med blåmärken?

Det finns alltid risk för blåmärken vid injektionsbehandlingar.

Finns det några biverkningar efter behandling med botulinum toxin?

Huvudvärk är vanligt förekommande 1-2 dagar efter behandling med botulinum toxin. Rodnad, pirrningar och ömhet runt behandlingsområde är vanligt men övergår snabbt.  I sällsynta fall kan ögonlock hänga ner men som normaliseras inom några veckor/månader.

Kan jag sminka på behandlingsområdet?

Avvakta helst minst 4 timmar med att sminka över behandlingsområdet på grund av risk för infektion.

Hur utförs behandlingen?

Profhilo injiceras i 5 specifikt framtagna punkter på vardera sida om ansiktet med vass kanyl.

När syns resultatet?

Det tar ungefär 28 dagar för Profhilo att arbeta färdigt.

Hur många behandlingar behövs?

En komplett kur består av två sessioner med en månad emellan. En ytterligare behandling kan rekommenderas var 6:e-12:e månad för att bibehålla effekten.

Vilka komplikationer/bieffekter finns det med denna behandling?

Rodnad och svullnad som försvinner inom några minuter. Det finns alltid en risk för blåmärken eller infektion efter en injektionsbehandling. Behandlingsområdet rengörs med klorhexidin både innan och efter behandling. Det finns även risk för blindhet och nekros vid behandling av filler.

Gör behandlingen ont?

Smärta är individuellt. Bedövning kan fås vid behov.

Vad är PRP?

PRP står för Platelet Rich Plasma och är trombocyter som utvinns ur din egna blodplasma. Trombocyter är proteiner som innehåller tillväxtfaktorer. Behandlingen innebär att koncentrerade tillväxtfaktorer utvinns och injiceras direkt i områden i behov av läkning och stimulans.

På SQIN injicerar vi in PRP i hårbotten och i ansiktet samt slussar in PRP i ansiktet med hjälp av Dermapen4.

Vad händer när PRP injiceras i ansiktet?

När tillväxtfaktorerna injiceras startar en mängd positiva reaktioner i huden. PRP skapar även nybildning av fler små blodkärl i anknytning till området som bidrar med ytterligare näring PRP-behandlingar utförs på både män och kvinnor i syfte att:

 • Förbättra hudkvaliten.
 • Ge lyster.
 • Reducera ärr, ex. akneärr.
 • Påskynda läkningsprocessen.
 • Jämna ut pigmenteringar.

Vad händer när PRP injiceras i hårbotten?

Behandlingen innebär att koncentrerade tillväxtfaktorer utvinns och injiceras direkt i områden i behov av läkning och stimulans. När tillväxtfaktorerna injiceras i de trötta hårsäckarna startar en mängd positiva reaktioner i huden då stamcellerna får signaler om att produktionen av hårceller ska öka, vilket betyder fler byggstenar till varje hårstrå.

PRP skapar även nybildning av fler små blodkärl i anknytning till området som bidrar med ytterligare näring PRP-behandlingar utförs på både män och kvinnor i syfte att förbättra hårkvalité.

Vilka kan behandlas med PRP i hårbotten?

Alla kan behandlas med PRP i hårbotten men behandlingen lämpar sig främst till personer med bland annat:

 • Alopecia areata (en autoimmun sjukdom där immunförsvaret angriper hårsäckarna och orsakar fläckvis håravfall).
 • Hårbottenproblem (bra respons mot kronisk irritation och klåda i hårbotten).
 • Tunt och skört hår (behandlingen förstärker och föryngrar hårstråna).

Hur många behandlingar med PRP behövs i hårbotten?

En rekommenderad kur på minst 3 behandlingar med 4 veckors mellanrum. Kunder har upplevt att håravfall minskat redan efter 3-4 veckor.

Hur lång tid tar behandlingarna?

Hela besöket tar ungefär 45-60 minuter.

Hur känns det efter behandlingen?

Behandlingsområdet kan bli rött och svullet men går över inom några timmar. Ömhet på behandlingsområde och eventuell huvudvärk kan kvarstå i ungefär 1 dag efter behandling.

Vilka får inte behandlas med Dermapen4?

De personer som inte får behandlas med Dermapen4 är personer som:
Är gravida
Behandlas med Tetracyklin (receptbelagda acne medicin)
Har pacemaker
Tar Omega 3, Treo, Ipren (ej dagen innan eller samma dag)
Har solkänslig hud
Har hormonrubbningar
Har psoriasis
Har öppna sår
Har aktiv rosacea eller Akne
Har blödarsjuka
Behandlas med blodförtunnande läkemedel

Gör microneedling med Dermapen4 ont?

En behandling med Dermapen4 är i princip smärtfri vilket gör applicering av lokalbedövande kräm onödigt. För extra känsliga personer kan man, inför behandlingar av ärr och strier då nålinställningen är djupare, påföra en bedövande kräm 15-40 minuter innan behandling.

Kan man kombinera Dermapen4 med PRP?

Det går alldeles utmärkt att kombinera Dermapen4 och PRP. Med hjälp av Dermapen4 slussas PRP in i huden.

PRP med Dermapen4 förbättrar hudkvaliten, ger lyster, reducerar ärr och jämnar ut pigmenterad hud.

Hur många behandlingar rekommenderas?

Det beror på vilket resultat man är ute efter. Vill man jobba med lyster/uppfräschning rekommenderas 3-6 behandlingar med 6-8 veckors mellanrum medans om man vill fokusera på hudförändring och ärr rekommenderas 4-8 behandlingar med 6-8 veckors mellanrum. Alla behandlingsresultat är individuella.

Hur snart efter en filler- eller botulinumtoxinbehandling kan jag boka Dermapen4?

Det rekommenderas att du väntar minst 2 veckor efter injektioner, så att eventuella blåmärken etc. har stabiliserats.

Vad behöver jag tänka på efter behandling med Dermapen4?

 • Du ska inte tvätta ansiktet första kvällen efter behandlingen.
 • Byt ut alla handdukar och örngott/lakan som kommer i kontakt med ansiktet.
 • Använd alltid Solskydd SPF 50.
 • Undvik smink på det behandlade området i åtminstone 1 vecka efter behandling om möjligt, det är dock ok att sminka sig 24 timmar efter behandling.
 • Undvik fysisk aktivitet (ex. träning), bastu eller bad de närmsta 24 timmarna.
 • Huden kommer att vara röd och lite irriterad de första två dagarna efter behandlingen.
 • Torrhet och klåda kan förekomma de första dagarna efter behandling.
 •  Undvik solning och solarium två veckor efter behandlingen.
 • Undvik andra behandlingar i ansiktet 2 veckor efter behandlingen.

När ser jag resultat?

Vanligtvis ser man resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktigt resultat kommer att ske efter 4 till 6 behandlingar (utförda med 2-8 veckors mellanrum). Din hud kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.

Hur lång tid tar en Freezpen behandling?

Behandlingstiden beror på storleken på ytan och tjockleken av vävnad som behandlas. En behandling kan därför vara från 1 till 30 sekunder per behandlingsområde.

Vad behandlar man med Freezpen?

Med Freezpen kan man behandla:

 • Pigmenteringar/ åldersfläckar
 • Vårtor
 • Körsbärsangiom
 • Fibrom
 • Skin tags
 • Seborriska keratoser

Vad händer om jag har mörkare hud?

Upprepande korta frysningscykler om 3 till 6 sekunder med två veckors mellanrum rekommenderas om du har en mörkade hudtyp.

Hur säkert är kryoterapi

Kryoterapi har en relativt låg behandlingsrisk. Freezpen fryser hudförändringen och inte friska vävnaden eller huden runt omkring. Freezpen har både CE och FDA registrerats.

Är behandlingen smärtsam?

Det känns som ett stick när frysningen pågår. Några minuter efter behandlingen kan en brännande, stickande känsla kvarstå. I vissa fall bildas även en vattenblåsa vilken lägger sig efter några timmar.

Finns det några biverkningar?

Freezpen behandlingen har relativt låg risk men det kan uppstå några biverkningar så som, hypo- eller hyperpigmenteringar, känselbortfall i områden där nerver ligger nära ytan av huden, hårsäcksskada och permanent håravfall vid frysning – av exempelvis områden nära ögonbryn.

Vad händer efter en behandling med Freezpen?

Efter behandling uppstår en liten sårskorpa som läker och faller bort av sig själv på ca 10 dagar. Pilla alltså inte bort några skorpor.

Vad är skillnaden mellan Diodlaser och IPL?

Det finns idag lång och väldokumenterad erfarenhet av att ta bort oönskad hårväxt med hjälp av diodlaser vilket ger en betydligt bättre effekt än de med traditionella IPL systemen. Skillnaden mellan IPL och Diodlaser är att diodlaser har exakt rätt pulslängd och arbetar enbart med hjälp av den våglängd som är optimerad för så effektiv hårborttagning som möjligt. Det gör Diodlaser till en mycket kraftfull och effektiv behandlingsmetod för att ta bort hår på längre sikt.

Hur kan laser ta bort hår permanent?

Inuti ditt hår finns melanin. Håret innehåller olika mängd melanin vilket skapar dess färg. Färgen drar till sig laserljuset och då skapas värme. När och hårsäcken blir tillräckligt varma skadas hårsäcken och kan då inte längre producera nytt hår.

OBS! Håret försvinner för alltid i de hårsäckar som blivit behandlade (skjutna) med laser. Om du av olika skäl börjar producera nya hårsäckar om ex 10 år i eller runt det behandlade området finns det inget vi kan påverka.

När är en behandling med Diodlaser lämplig?

 • För borttagning av oönskad hårväxt i ansikte eller på resterande kroppen.
 • Laser behandlar INTE strån utan pigment, alltså gråa eller vita strån.
 • Ju grövre och mörkare hår på ljus hud, desto bättre och snabbare resultat. Detta beror på att ju mer pigment det finns i hårstrået desto lättare och effektivare leds laserstrålen ned i hårsäcken.

Vad händer under hårborttagningssprocessen?

För permanent hårborttagning krävs det en serie av upprepade behandlingar för att uppnå ett optimalt resultat. Allt hår på vår kropp har tre olika faser. Växt- avstötnings samt vilofas och varje hårstrå har sitt eget liv. Om det inte vore så, så skulle vi vara väldigt håriga under vissa perioder och hårlösa andra.

När det gäller hårborttagning så kan vi bara ta bort håret som är i en växtfas. Det är då håret har kontakt med hårsäcken där proteinet och stamcellerna finns som vi ska förstöra. När håret är i avstötningsfasen finns ingen kontakt med hårsäcken som är på väg in i vilofasen. Vilofasen varierar dessutom på vår kropp. I ansiktet är det bara några veckor, medan vilofasen för ben kan vara flera månader.

Hur går hårborttagningen till?

Det hår som ska tas bort måste rakas 1-24 timmar innan behandling. Det är viktigt att inte vaxa, plocka eller bleka håret på 6 veckor innan behandling.  Detta då lasern endast har en möjlighet att påverka de hårsäckar som innehåller pigmenterade hårstrån. Hur lång tid behandlingen tas beror på hur stort område som ska behandlas. Ett mindre område tar endast några få minuter, som t.ex. armhålor.

Antalet behandlingar som behövs varierar beroende på var på kroppen behandlingen ska utföras, och vilket hår- samt hudtyp du har. Vanligtvis krävs 6-10 behandlingar för att nå ett fullgott resultat och det ska helst gå ca 3-5 veckor mellan behandlingstillfällena. Det får max gå 6 veckor till nästa behandling om kunden av olika själ inte kan hålla behandlingsintervallen.

Vad händer efter behandlingen?

Efter laserbehandlingen uppstår vanligtvis en lätt rodnad eller svullnad som försvinner av sig självt inom något dygn. I något enstaka fall kan en brännblåsa bildas som läker ut inom en vecka. I mycket sällsynta fall kan det leda till en liten pigmentering eller ett ärr.

Det är viktigt att skydda det behandlade området från solexponering, framförallt de närmaste veckorna före eller efter en behandling. Undvik också intensiv träning som orsakar svettning och bastubad de första 48 timmarna. Måste du sola efter behandling bör du vänta 48 timmar och därefter använda solskyddsfaktor 50+.

Gör hårborttagning med Lotus Diodlaser+ ont? Jag har behandlats med andra diodlasermaskiner och besvärats av kraftig smärta.

Laserpulserna kan kännas som små stick men i övrigt är behandlingen med Lotus Diodlaser+ skonsam och inte alls smärtsam. Du ska endast känna en behaglig värme.

Vilka får inte behandlas?

Du får inte behandlas med Lotus diodlaser om du har/är:

 • Blödarsjuka
 • Benägenhet för Keloid ärr.
 • Allergi mot rostfritt stål.
 • Har metaller i kroppen.
 • Svårinställd diabetes (du måste ha ett stabilt blodsocker).
 • Roaccutan behandling de senaste 3 månaderna.
 • Svår Dermatit (inflammation i hud).
 • Pågående infektion i hud t.ex. Herpes.
 • Strålbehandling eller laserbehandling i området senaste året.
 • Gravid eller ammar.
 • Solbränd hud.

Jag har en tatuering, kan man behandla tatuerade områden?

Tatueringarna kan tappa färg. Om du inte bryr dig om att tatueringen tappar färg kan vi behandla det området med svag värme.