Marionettlinjer

  • Fyll ut och jämna till linjer som går från mungipor till haka

  • Filler i marionettlinjer lyfter “sura mungipor”

  • Filler i mungipor kan komplettera och förbättra läpparna

Marionettlinjer eller “sura mungipor” är långa vertikala rynkor som går från hörnen av läpparna till hakan och ger ett surt/bekymrat intryck. På grund av förlorad ansiktsvolym kan mungiporna peka nedåt så att ansiktet får ett dystert eller ledset utseende.

Filler används för att återge volym i området, lyfta mungiporna och vända dem till ett leende istället.

Filler injiceras på varsin sida av mungiporna och under läppen i tunna streck med en liten nål. Detta för att återskapa volym och lyft av läppkanterna som ger ett mer upplivat och leende intryck.

Ibland kan det behövas fler antal sprutor för önskad effekt/balanserat resultat.

Hur utförs behandlingen?

Mediumtjock filler injiceras med hjälp  vass kanyl marionettlinjerna för att fylla ut vecken som går från mungipa ner mot haka.

När syns resultatet?

Resultatet syns direkt efter behandling men det tar 14 dagar för att se ett slutresultat.

Vilka komplikationer/bieffekter finns det med denna behandling?

Rodnad och svullnad som försvinner inom några minuter. Det finns alltid en risk för blåmärken eller infektion efter en injektionsbehandling. Behandlingsområdet rengörs med klorhexidin både innan och efter behandling. Det finns även risk för blindhet och nekros vid behandling av filler. På SQIN gör vi extra kontroller innan filler injiceras för att vara säkra på att materialet inte injiceras i ett kärl.

Gör behandlingen ont?

Smärta är individuellt. Men just detta område brukar inte göra ont. Bedövning kan fås vid behov.

Hur ofta måste jag behandlas med filler i detta område?

Allt beror på vilket resultat du är ute efter. Vi rekommenderar att ungefär 1-2 ml filler används i marionettlinjerna för bäst resultat.

Hur länge håller resultatet?

Även hållbarhet är individuellt men resultatet brukar hålla i 1 år, ibland längre. Resultat brukar vara längre för varje behandling som görs.