Svettbehandling

  • Besväras du av överdriven svettproblematik är botox i armhålor den bästa lösningen för dig.

  • Bli svettfri i upp till 8 månader (hållbarhet är individuellt)

  • Svettfria effekten förlängs efter varje behandling

Hyperhidros (överdriven svettning) är ett vanligt problem som påverkar armhålor, händer och fötter vilket kan leda till oro och ångest. Människan har upp till 4 miljoner svettkörtlar fördelade över kroppen och vissa är mer aktiva än andra.

Botulinum toxin injektioner kan  lindra svettproblem i armhålor genom att blockera nervkontrollen mot svettning. Det är ofta känt som ”det tysta handikappet” och många människor lever med det utan vetskapen om att det finns hjälp att få.

Behandlingen är speciellt populär under sommarhalvåret och mycket effektiv med hög tillfredställelse och livsförändrande resultat!

Hur utförs behandlingen?

Botulinum toxin injiceras ytligt i 20 stick strax under huden i varje armhåla.

När syns resultatet?

Det tar 14 dagar för att se maximal effekt.

Vilka komplikationer/bieffekter finns det med denna behandling?

Rodnad och svullnad som försvinner inom några minuter. Det finns alltid en risk för blåmärken eller infektion efter en injektionsbehandling. Behandlingsområdet rengörs med klorhexidin både innan och efter behandling.

Gör behandlingen ont?

Smärta är individuellt, de flesta vill inte ha bedövning innan behandling. Bedövning kan fås vid behov.

Hur länge håller resultatet?

Även hållbarhet är individuellt men resultatet håller i upp till 8 månader, ibland längre. Resultat brukar vara längre för varje behandling som görs.

Hur länge ska man vänta mellan behandlingarna?

Det är viktigt att inte behandla för ofta med Botulinum toxin på grund av risk för resistens, man blir då immun mot läkemedlet. En ny behandling görs efter minst 4 månader.