Profhilo

  • Profhilo stramar upp huden och förser huden med fukt

  • Förbättra spänsten i huden

  • Profhilo ger anti ageing effekt

  • Få bättre hudkvalitet och fuktbalans både i dermis och i epidermis

  • Efter behandling med Profhilo produceras mer endogent hyaluronsyra och elastin så att huden ser yngre ut

Profhilo är en injicerbar anti-aging behandling gjord av hyaluronsyra för hud som förlorar sin elasticitet och fasthet med ålder. Det kan användas på ansikte, hals, decolletage, armar, händer och knän, eller andra delar av din kropp där huden visar synliga tecken på åldrande. 

 

Ofta ser vi en omedelbar märkbar förbättring av hudton och återfuktning, samt en ökad fasthet och minimering av linjer. Hyaluronsyra är mest känd som en “Filler” och brukar användas för att ge volymen till läppar eller att konturera och forma andra områden i ansiktet.

 

Profhilo skiljer sig från vanliga “Fillers” på många sätt tack vare sin struktur som gör det möjligt att den sprids över ett stort område för att öka återfuktning och strama upp eller “omforma” huden.

 

Hyaluronsyra är en naturligt förekommande substans som produceras i vår kropp, den finns i hud, leder och annan bindväv. Dess roll är att behålla fukt i kroppen och hjälpa till med kollagenproduktion. Den kan hålla upp till 1000 gånger sin vikt i vatten vilket gör den idealisk för att bindande fukt i huden. Med ålder minskar dock hyaluronsyraproduktionen och huden ser mattare ut och dehydreras, med fina linjer och rynkor som en oundviklig följd.

Profhilo innehåller en av de högsta koncentrationerna av stabiliserad hyaluronsyra på marknaden. Eftersom den är termiskt bunden och inte kemiskt bunden fungerar den som en fantastisk hydrator (återfuktare), och inte en “Filler”. Det injiceras strax under ytan av huden där det sprider sig snabbt och reagerar med din egen vävnad för att omedelbart öka hydrering. Under de närmaste fyra veckorna går den in i fas två och börjar arbeta med att öka elastin och kollagenproduktion. Detta omformar effektivt huden och ger den ett smidigare, jämnare och fastare utseende.

Hur utförs behandlingen?

Profhilo injiceras i 5 specifikt framtagna punkter på vardera sida om ansiktet med vass kanyl.

När syns resultatet?

Det tar ungefär 28 dagar för Profhilo att arbeta färdigt.

Hur många behandlingar behövs?

En komplett kur består av två sessioner med en månad emellan. En ytterligare behandling kan rekommenderas var 6:e-12:e månad för att bibehålla effekten.

Hur länge håller resultatet?

Påfyllning av Profhilo bör göras var 6e-12e månad efter avslutad kur på minst 2 behandlingar för att behålla Profhilos magiska resultat.

Vilka komplikationer/bieffekter finns det med denna behandling?

Rodnad och svullnad som försvinner inom några minuter. Det finns alltid en risk för blåmärken eller infektion efter en injektionsbehandling. Behandlingsområdet rengörs med klorhexidin både innan och efter behandling. Det finns även risk för blindhet och nekros vid behandling av filler.

Gör behandlingen ont?

Smärta är individuellt. Bedövning kan fås vid behov.