Ögonbrynslyft

  • Botulinum toxin för ögonbrynslyft ger dig en piggare blick

  • Få ett lyft i ögonbrynen

Med tiden dras ögonbrynen ner så att bland annat hud under ögonbryn hänger och ger oss ett intryck av trötta ögon. För inte så längesen behandlades detta med kirurgiska ingrepp.

Idag kan behandling med Botulinum toxin i muskeln orbicularis oculi (som omger ögat) ge ett milt lyft i ögonbrynen och öppna upp ögonen som ger en piggare blick.

Vissa besväras av ojämna ögonbryn, där ena brynet är mer lyft än det andra brynet. Detta kan jämnas ut med Botulinum toxin.

Hur utförs behandlingen?

Botulinum toxin injiceras i ett stick under vardera ögonbryn, i oricularis oculi muskeln så att den slappnar av och låter pannmuskeln lyfta ögonbrynen.

När syns resultatet?

Det tar 14 dagar för att se maximal effekt.

Vilka komplikationer/bieffekter finns det med denna behandling?

Rodnad och svullnad som försvinner inom några minuter. Behandlingen kan ibland orsaka hängande ögonlock om läkemedlet injiceras för nära ögat. För att undvika det injiceras materialet i säkra zoner vilket reducerar risken för komplikationer. Det finns alltid en risk för blåmärken eller infektion efter en injektionsbehandling. Behandlingsområdet rengörs med klorhexidin både innan och efter behandling.

Gör behandlingen ont?

Smärta är individuellt, de flesta vill inte ha bedövning innan behandling. Bedövning kan fås vid behov.

Hur länge håller resultatet?

Även hållbarhet är individuellt men resultatet håller i upp till 4 månader. Resultat brukar vara längre för varje behandling som görs.

Hur länge ska man vänta mellan behandlingarna?

Det är viktigt att inte behandla för ofta med Botulinum toxin på grund av risk för resistens, man blir då immun mot läkemedlet. En ny behandling görs efter minst 4 månader.